Van wens tot realisatie

Italiaanse tomatentaart

 

 

 

Ingredi├źnten - 6 personen

6 plakjes bladerdeeg                                4 italiaanse tomaten

Olijfolie                                                       4 eieren
2 rode uien                                                125 ml slagroom
4 lente-uitjes                                             60 gr geraspte pecorino- of parmezaanse kaas
2 el balsamico azijn                                 zout
1 el suiker                                                 versgemalen zwarte peper
150 g ricotta                                             rozemarijn
1 ons Prosciutto de San Daniele
 

1. Verwarm de oven voor op 180 ┬║C.
2. Vet een quichevorm in en bekleed deze met bladerdeeg.
3. Snij de uien in dunne ringen en doe hetzelfde met de lente-ui. 
4. Verhit de olijfolie in een Koekenpan en bak hierin de uien aan. 
5. Besprenkel met de balsamico en de suiker en bak het geheel totdat het vocht verdampt is. 
6. Laat het iets afkoelen. 
7. Meng de eieren met de room, de geraspte kaas en wat zout en peper.
8. Verdeel het uienmengsel over de bodem van de quiche. 
9. Leg er wat plukjes ricotta op. Giet het eimengsel erover. 
10. Snij de Prosciutto in reepjes en de tomaat in plakjes. 
11. Verdeel beiden over de quiche. 
12. Bestrooi met wat rozemarijn en bak de quiche af in ca. 30-40 min.

 


 

 

  • slide 1
false
0
0
fade
8
1