Van wens tot realisatie

Gazpacho met meloen

 

 

Ingrediënten:                                 

75 olijfolie

500 tomaten

3 eetlepels rode wijnazijn

½ komkommer

snuf peper en zout

1 sneetje brood

verse munt

250 gr watermeloen

2 plakken rauwe ham voor de garnering

croutons

 

Bereidingswijze:

Snijd de tomaten, watermeloen en halve komkommer in grove stukken en doe in een blender. Doe het brood in stukjes, olijfolie, rode wijnazijn en ca 8 blaadjes verse munt toe en mix goed door elkaar.

Breng de gazpacho op smaak met peper en zout. Als het goed is, is de gazpacho precies de juiste dikte. Maar als de gazpacho toch te dik is kun je een beetje water toe voegen, is hij te dun dan voeg je wat extra brood toe.

Schenk de gazpacho met meloen in glaasjes en zet ze minimaal 1 uur in de koelkast zodat de soep goed koud wordt. Prik de rauwe ham aan prikkers. Garneer de glaasjes meloen gazpacho met croutons en wat verse munt. Leg het prikkertje met ham er op voor het serveren.

Vervang de watermeloen ook eens door een galiameloen of cantaloupe.

 

 

 

 

 


 

 

  • slide 1
false
0
0
fade
8
1