Van wens tot realisatie

Caesar-salade

 

 

Ingrediënten:                                  Voor de dressing:

200 g pancetta                                2 ansjovisfiletjes, 1 el mayonaise, sap van halve citroen,
4 kippendijtjes                                1 el olijfolie, peper en zout, 1 knoflookteen, 2 el geraspte
1 tl citroenrasp                               parmezaanze kaas.
1 el gedroogde oregano 
peper en zout 
4 eieren 
300 g gemengde salade 
2 el grof geraspte Parmezaanse kaas 
1 el verse krulpeterselie

 

Bereidingswijze:

1. Bak de pancetta tot deze knapperig is in een koekenpan. 
2. Leg opzij en kruid de kippendijen met de oregano, citroenrasp, peper en zout. Bak deze ongeveer 5 minuten per kant in het vet van de pancetta. 
3. Zet dan een steelpannetje met ruik kokend water op het vuur. Breek de eitjes in de huishoudfolie in de glazen. Maak hier buideltjes van en pocheer de eitjes in 3-4 minuten gaar in de steelpan. 
4. Doe alle ingrediënten voor de dressing in een maatbeker en mix deze glad met een staafmixer. 
5. Verdeel de sla over een grote schaal. Leg hier de kip in stukjes en de eieren op. Verdeel de dressing over het geheel en maak af met de Parmezaanse kaas en peterselie

 

 

 

 

 


 

 

  • slide 1
false
0
0
fade
8
1