Van wens tot realisatie

Brownies met aardbeien

 

 

 Ingredienten: 

200 gr boter

200 gr pure chocolade

100 gr melk chocolade

4 eieren

200 gr lichtbruine basterdsuiker

150 gr zelfrijzend bakmeel

100 gr walnoten

Topping:

250 gr mascarpone

250 ml slagroom

70 gr suiker

400 gr aardbeien

Poedersuiker om te bestrooien

 

Verwarm de oven op 180 graden. Bekleed een bakvorm of ovenschaal met bakpapier. Smelt de boter en de pure en melkchocolade in een pannetje tot een egale chocoladesaus. Klop ondertussen de eieren met de basterdsuiker luchtig met een mixer. Klop de chocoladesaus door de opgeklopte eieren. Spatel daarna ook het meel er door en de grof gehakte noten. Doe in de vorm en bak de brownies ongeveer 25 minuten in de oven.

Laat de brownies afkoelen. Klop ondertussen de mascarpone, suiker en slagroom stijf voor de topping. Verdeel dit roommengsel over de bovenzijde van de brownies. Snijd de aardbeien in grove stukken en verdeel over de room. Bestrooi eventueel nog met een beetje poedersuiker.


 

 

  • slide 1
false
0
0
fade
8
1